Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022

Αρχή σχολικής χρονιάς


Σήμερα ετελέσθη στο σχολείο μας ο Αγιασμός για την σχολική χρονιά 2022-2023.
Με παρουσία των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων και με άκρα ησυχία και προσήλωση το σχολείο μας ζήτησε την ευλογία του Θεού. Ο Διευθυντής του σχολείου μας κος Μιχαήλ Μάνης απευθυνόμενος στους μαθητές και τους γονείς ανέφερε τα εξής :    

         Αγαπητοί μαθητές, γονείς και κηδεμόνες,
Σας καλωσορίζω στο σχολείο μας για την νέα σχολική χρονιά.

Σήμερα ξεκινά ένα ταξίδι στην γνώση, την εντιμότητα και την αρετή. Ένα ταξίδι που θα μας κάνει όλους μας σοφότερους και καλύτερους ανθρώπους και πολίτες της αγαπημένης μας πατρίδας.

Σε ένα κόσμο που αλλάζει, που υποφέρει από πολέμους, αρρώστιες, επισιτιστική κρίση το σχολείο αποτελεί όαση σταθερότητας, γνώσης, δημιουργίας, αυτοβελτίωσης και επίτευξης στόχων.

Παρά τα προβλήματα από την Πανδημία και την οικονομική κρίση, φέτος το σχολείο μας είναι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά σε υποδομές, σε προσωπικό, σε διάθεση.

Ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου μας με όλες τις δυνάμεις του θα βρίσκεται κοντά σε κάθε μαθητή για να νουθετήσει, να συμβουλεύσει, να βοηθήσει.

Εύχομαι, ολόψυχα η διδακτική χρονιά που ξεκινά να είναι για όλους εξαιρετικά δημιουργική, ενδιαφέρουσα και να επιφυλάσσει πολλές χαρές, επιτυχίες και ευκαιρίες για να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι.

    Σε κάθε περίσταση της ζωής μας έχουμε ανάγκη της παρουσίας του Θεού, και για τον λόγο αυτό γίνεται σήμερα η τελετή του Αγιασμού.

Το σχολείο μας μέσω του Αγιασμού στην αρχή της σχολικής χρονιάς και με την καθημερινή ταπεινή προσευχή στην αρχή του σχολικού προγράμματος επιζητεί την προστασία και την ευλογία του Θεού.

Και όπως αναφέρει ο ψαλμωδός :
Καὶ θέλουσιν ἐλπίσει ἐπὶ σὲ οἱ γνωρίζοντες τὸ ὅνομά σου· διότι δὲν ἐγκατέλιπες τοὺς ἐκζητοῦντάς σε, Κύριε.(Ψαλ. 9:10)

Την προηγούμενη σχολική χρονιά τρεις φορές κλήθηκε και ήλθε το 166 στο σχολείο για να παραλάβει μαθητές και καθηγητές που εμφάνισαν προβλήματα υγείας. Επίσης, αν και το σύνολο σχεδόν των καθηγητών και των μαθητών μας - οι οποίοι σημειωτέον είναι ενήλικες με προβλήματα υγείας - νόσησαν από covid, εν τούτοις δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής ή σοβαρής επιπλοκής.
Για τον λόγο αυτό όπως λέγει και ο ψαλμωδός:
Καυχόμεθα (Καυχᾶσθε) εἰς τὸ ἅγιον αὐτοῦ ὄνομα· ἄς εὐφραίνεται ἡ καρδία τῶν ἐκζητούντων τὸν Κύριον.(Ψαλ. 105:3)

Γι' αυτό σας παρακαλώ με πνεύμα ταπείνωσης, μέσω του Αγιασμού, ας εκζητήσωμεν τον Κύριο και την δύναμιν αυτού.(Ψαλ. 105:4)

Σας ευχαριστώ.