Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Η σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Παρασκευή 27/10/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας γιορτή αφιερωμένη στο έπος του 1940. Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Διευθύντριας κ. Βαρυτιμάδη αναφορικά με την ημέρα και στη συνέχεια αναγνώστηκε το σχετικό Πρακτικό για τον ορισμό σημαιοφόρων και παραστατών. Πρώτα έγινε η παράδοση της σημαίας στον αριστεύσαντα της προηγούμενης χρονιάς και ακολούθησε η παράδοση Αριστείων, Βραβείων και Ειδικών επαίνων στους μαθητές και τις μαθήτριες. 







Κατόπιν ξεκίνησε η παρουσίαση των γεγονότων από την έναρξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου μέχρι την τελική απελευθέρωση. Ενδιαμέσως παρουσιάστηκαν από τους μαθητές ποιήματα νεοελλήνων ποιητών, όπως του Γ.Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Τ. Λειβαδίτη, Οδ. Ελύτη και άλλων, καθώς και τραγούδια σχετικά με την ημέρα. 




Ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προθυμία και τη θέρμη με την οποία συμμετείχαν στη γιορτή, τους συναδέλφους καθηγητές που είχαν την επιμέλεια της γιορτής καθώς και όσους φίλους ή συγγενείς παρέστησαν στην εκδήλωση. Δίνουμε, τέλος, τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στις μαθήτριες και τους μαθητές που πρώτευσαν στην προηγούμενη σχολική χρονιά, ευχόμενοι από καρδιάς καλή πρόοδο!